Celostní léčba rakoviny III. díl

27.12.2025

CUKR JAKO PALIVO PRO RAKOVINNÉ BUŇKY


Cukr je jedním ze staveních kamenů rakoviny.

Pojďme si ve zkratce říci, jak to s tím cukrem v těle je:

  • skrze jídlo a pití přijmeme cukry - ať už zdravé či nezdravé
  • naše slinivka obdrží poptávku po inzulinu
  • inzulin je hormon, který má nejen za úkol cukr odvelet do jater (které přemění cukry na palivo pro tělo); ale také cukry reguluje; reguluje také metabolismus, a ovlivňuje růst buněk
  • čím víc cukrů přijímáme, tím víc inzulinu musí slinivka vyprodukovat
  • odolnost vůči inzulinu vzniká ve chvíli, kdy jtl. buňky nereagují tak efektivně jako předtím, čímž nutí slinivku, aby produkovala více a více inzulinu (ta se ale po čase unaví a přestává inzulin produkovat v té míře, která je potřeba)
  • zvýšená produkce inzulinu/hladina inzulinu v krvi = větší podpora rakovinných buněk, neb inzulin podporuje růst buněk - zdravých i nezdravých

Pacienty vždy nabádám, aby omezili cukry na 0. Jen tak je možné rakovinné buňky vyhladovět. A pokud jim cukr nabídneme, uděláme to zcela řízeně a s jasným cílem jejich likvidace. Celé vyhladovělé zajásají a ochotně otevřou své brány pro příjem, což je chvíle, na kterou čekáme!




JEDLÁ SODA A ZELENÉ ŠŤÁVY

Během léčby rakoviny často jde o to dostat trávicí trakt do zásaditého stavu. Pamatujme, že zdravé střevo znamená zdravou imunitu. 


JEDLÁ SODA

Jednou z variant, jak jít naproti homeopatické léčbě, je likvidovat rakovinné buňky pomocí javorového sirupu s jedlou sodou . Tato metoda je velmi jednoduchá a účinná.

Jedlá soda je téměř zázračná látka s desítkami možných využití, a to jak v medicíně tak třeba v domácnosti. Je silně zásaditá (její pH je 8,3), a tím způsobuje rozklad toxinů, pesticidů, ad. - je tedy schopna pomoci tělu zbavit se jedů a rozpouští usazeniny, a to stejné udělá s ovocem, když jej na 15 minut ponoříme do vody se lžící jedlé sody.

Jedlou sodu podávají onkologové pacientům souběžně s chemoterapií a radiací pro zmírnění poškození tkání.

Jedlá soda snižuje kyselost organizmu. Proto zabírá při pálení žáhy, které je způsobeno překyselením žaludku obzvlášť v kombinaci s přejídáním..

Rakovinným buňkám se obzvláště daří při sníženém přísunu kyslíku. Další funkcí jedlé sody je rozšiřování cév a tedy navýšení přísunu kyslíku do buněk, i těch rakovinných, a tím navýšení buněčného pH, čímž se rakovinné buňky zcela zničí.

Jedlá soda slouží nejen k prevenci a léčbě rakoviny, ale dalších desítek onemocnění - onemocnění srdce a cév, cukrovka, gastritida, osteoporóza a další onemocnění z poruchy metabolismu vápníku, atd.

Jedlá soda by se měla konzumovat nejdéle půl hodinu před jídlem, aby nenarušila enzymatické procesy. Pokud nejste jedlou sodu zvyklí užívat, první dny by dávka neměla být více než 1/4 lžičky na sklenku vody 2x denně. Postupně dávku navyšujeme na 2x lžičku jedlé sody denně.

Při léčbě rakoviny jedlou sodou je dávka postupně navýšena od 1 lžičky na 3 lžičky denně, někteří se rozhodnou postupně navýšit až na 5 lžiček denně. Většinou je tato metoda kombinována s půstováním a zeleninovými šťávami.

Přílišné užívání jedlé sody může způsobit úbytek minerálů a vitamínů, nejvíce vitamínů B - zejména kyseliny listové, a chromu. Proto při této metodě doporučuji užívání Schusslerových tkáňových solí a dalších doplňků (v biologicky vstřebatelné formě)

Postup: 

Pacient užívá jedlou sodu: 1. týden 1x denně, 2. týden 2x denně, od 3. týdne 3x denně: a to tak, že zahřeje 1 lžíci javorového sirupu, přimíchá (ze začátku 1/2, postupně během 1. týdne celou) lžičku jedlé sody v potravinářské kvalitě bez hliníku a výslednou směs sní.

Jak jsme si řekli, rakovinné buňky milují cukr, takže když jim ho nabídneme, přijmou ho, čímž se otevřou, a to je chvíle, kdy do nich vniká jedlá soda, která je svou zásaditostí začne likvidovat..

Tento proces trvá několik týdnů, ale když se souběžně s ním dodržují další protokoly, lze tuto dobu zkrátit. Samozřejmě vždy záleží na celkovém stavu organizmu.


Zelené šťávy aneb protirakovinná kůra


Šťávy jsou jedním z pilířů protinádorové léčby. Pokud se rozhodnete pro tuto kůru, během doby jejího trvání - minimálně 42 dní - byste neměli přijímat běžnou potravu. Šťávy se připravují ideálně ve šnekovém odšťavňovači, neb pouze ten zaručí to, že se zachovají veškeré enzymy. Šťáva neobsahuje vlákninu, a proto prochází trávicím traktem, aniž by jej zatěžovala, a přitom mu dodá právě životadárné enzymy. Tělo se po čase začne soustředit na vlastní zdroj energie a začne likvidovat rakovinné buňky samo.

Ideální složení je: červená řepa, řapíkatý celer, celer, špenát, petržel, brokolice, ředkvičky, kedlubna, mrkev, brambor, zelí, borůvky - v různém poměru.

Někteří odborníci doporučují pouze tzv. zelenou šťávu - zvolí se zelenina bez cukru (mrkev a borůvky cukr obsahují), tedy pouze: špenát, brokolice, zelí, celer, řapíkatý celer, kedlubna..

Pro více informací vřele doporučuji shlédnout 9dílný dokumentární seriál o rakovině a přírodní léčbě - The Truth About Cancer (Pravda o rakovině). Dozvíte se v něm mnoho užitečných informací; jeden díl je věnován právě i zeleninovým šťávám..

Šťávy jako podpůrná detoxikační metoda

Šťávy slouží i jako skvělá detoxikační metoda - a to během i po ozařování či radiaci. V tomto případě pacient přijímá jak běžnou stravu, tak pije šťávy. Tato detoxikace slouží nejen k očištění těla ale i k jeho posílení. Zvolená zelenina tomu odpovídá, např. jednou ze základních složek šťáv je červená řepa, která obsahuje mnoho železa a podporuje krvetvorbu. Pacient si může určit, zda bude šťávy pít např. každé dopoledne a pak bude pokračovat obědem nebo až svačinou, nebo si udělá tzv. šťávový den, kdy v tento den bude pít jenom šťávy a ve zbylé dny v týdnu bude normálně jíst. Někteří zvládnou pít šťávy i po dobu 2 dnů, případně se mohou střídat dny - jeden den šťávy, druhý jídlo, třetí šťávy, atd. Jakákoli snaha o pročištění a posílení organizmu je skvělá, a je třeba ctít sebe a své tělo. Když nevydržíte hlady celý den, zkuste začít půl dnem, a postupně intervaly prodlužujte - tělo už tak prošlo velkou zátěží, a nyní potřebuje, abyste jej opečovali.